Boken kan beställas på Bokus eller AdLibris

Boken kan beställas på Bokus eller AdLibris

Jag älskar dig inte

Boken handlar om Lotten och Per och deras äktenskap som faller samman. Eller mest kanske det handlar om Lotten, för det är hon som är huvudperson. Hon, och de två små döttrarna som försöker förhålla sig till att solen i deras liv har lämnat dem. För det är alldeles tydligt att allting kretsar kring pappa.

Och en dag kommer han hem och säger att han inte vill bo där längre. Att han inte älskar Lotten längre.

Lotten faller. Hårt faller hon. Jag har läst många böcker i genren, men jag har nog aldrig läst om någon som faller så hårt som Lotten gör. Ordet avgrundsdjupt kommer för mig, Lotten är i en avgrund och jag förstår ju att det är klart att hon kommer ta sig upp, den här boken kan givetvis inte sluta på något annat sätt, men jag tvivlar. Mer än en gång tvivlar jag.

Mer än en gång vill jag ruska tag i henne, mer än en gång vill jag slå den självupptagne arrogante skitstöveln Per på käften, riktigt jävla hårt så att han vaknar upp och inser vad han gör mot sina barn allra mest. För självklart kan man inte rå för när kärleken tar slut, det kan ingen någonsin göra. Men det man kan rå över, det är hur man behandlar varandra.

Ovan text av Bokhora.se, Johanna Ögren.  

Jag älskar dig inte blev en av 2010 års stora succéer.