Övertid, utmattning, stress och gränslösa arbetsdagar

Jag utbrast spontant häromdagen: "Har vi inte lärt oss mer??!"

Jag syftade på allt vi pratade om beträffande utmattning och stress i slutet på 90-talet och jag försöker verkligen se att det är annorlunda idag, alltså att vi har lärt oss massor och därmed dragit slutsatsen att det fortfarande inte är bra att hjärnan kokar över. 

Tveksamt om jag ser någon större skillnad. 

Kanske det hade funnits en skillnad om vi inte under den tiden fått tillgängligheten genom internet och diverse apparater. Den fantastiska möjligheten att alltid alltid kunna kommunicera med vem som helst när som helst. Att alltid kunna vara nåbar. Hur gjorde 80-talets föräldrar när de ville nå sina barn på en jorden-runt-resa eller när man kom på det allra viktigaste som skulle handlas precis när partnern lämnade parkeringsplatsen utanför huset och drog iväg till Ica. 

Hade vi inte fått all den här makalösa tekniken så hade vi kanske inte haft lika mycket larm om stress idag. Eller vänta ... vad jag menar är ju självklart: Om vi hade lärt oss att hantera den makalösa tekniken utifrån den gamla hjärnan som vi har så hade vi kanske inte haft lika mycket larm om stress idag.

Tror vi på riktigt att vi är effektiva på mötet när vi samtidigt sitter och fipplar med mobilen? Tror vi på allvar att vi inte behöver återhämtning varför det är helt okej att svara på ett jobbmail kl. 21.33 en lördag? Har vi glömt bort att ta kommandot, och faktiskt se till så att vi använder tekniken för att hjälpa oss att jobba smartare och bli mer hållbara som människor? Behöver vi kolla våra mobiler i genomsnitt 150 gånger per dag*?

Jag blir förvånad när jag är ute och pratar om stress när arbetsplats efter arbetsplats visar sig stå utan en tydlig policy för t.ex. mobilhantering och tillgänglighet. Det borde vara enkelt och det borde vara någonting som varje företag och organisation såg över. I alla fall så länge vi har människor som jobbar på arbetsplatserna. 

Enkla tips för att få mer effektiva möten, mindre stress, mer återhämtning och mer hållbara medarbetare: 

  • Skapa policy för tillgänglighet utanför arbetstid och gör den tydlig.  
  • Mobilfria möten är en självklarhet. Inte minst av respekt för de som är på samma möte som jag eller för den som pratar. Dessutom blir jag mer effektiv om jag inte försöker göra två saker på samma gång. 
  • Ljudlös mobil. Förstås. Enkel lösning för att inte störa min omgivning.

Vi har fantastisk teknik till vårt förfogande men den ska jobba för oss, inte emot oss. Trots alla larm om stress och de negativa konsekvenserna av stress har vi fortfarande gränslösa arbetsdagar och en svävande tillgänglighet. Har vi inte lärt oss mer än så här? 

 

* statistik Telenor Företag

 

Varför vi behöver omge oss med människor som har en positiv attityd

Glädje är ett individuellt val, det vet vi sedan tidigare. Utom när vi hamnar i livets gropar, i kriser och i sorg. Samtidigt som det är ett eget val blir vi också påverkade av människorna i våra liv. Om jag ändrar bland mina sociala relationer och ser till att omge mig med de som påverkar mig till det bättre så kommer jag dramatiskt att öka mina chanser till lycka och … faktiskt till framgång i livet (och med framgång menar jag inte 1 miljon på banken eller en häftig titel eller ett slott på landet utan om att vi är hållbara och lyckas med att vara den vi vill vara).

Forskning visar att de positiva sociala relationerna är den största och viktigaste nyckeln till långsiktigt välmående och glädje. Att ta in en ny person med ett positivt inflytande i livet kan vara ett av de viktigaste valen vi kan göra för vår egen lycka. Det kan vara någon jag på avstånd beundrat, en mentor (alla kan skaffa sig en mentor!), någon jag respekterar och framför allt någon jag får energi från i ett samtal!

Jag har få men väldigt viktiga vänner. Efter ett samtal med någon av dem är jag proppfull av energi! Jag har fått skratta, lyssna, prata och tänka efter. Mina relationer är sådana som frågar mig lika mycket som jag frågar dem.

De har egenskaper som smittar ner mig. Deras attityd gnuggar av sig på mig. De fokuserar på det som är bra, de jobbar dagligen för att reflektera över hur de kan utvecklas och bli sitt allra bästa själv.

De som smittar ner mig med negativa attityder är de som fokuserar på de dåliga sakerna i sina liv och självklart blir jag lika påverkad av det. Jag kommer, precis som dem, att le lite mindre, skrattar mer sällan, bli mer stressad och finna problem i att upprätthålla goda relationer. I ett samtal med en sådan är jag slut på energi.

Alla attityder smittar.

Vi vet att lycka är ett val och det är bra att påminna sig om att vi kan göra det valet särskilt när livet blir utmanande. Vi kan tänka över vilka i vår omgivning som kan smitta oss med positiva attityder och spendera mer tid med dem. Det kommer garanterat att förbättra vårt eget välmående, vår glädje och … leda till större framgång.