Omslaget

Bokens omslag ska formges och jag har fått ett antal olika förslag som vare sig jag eller förlaget tycker är allra bäst. Igår talade jag med Helene på förlaget och nu har hon fått fler förslag. Som hon inte vill skicka till mig eftersom det fortfarande inte är helt vad de letar efter.

Jag sitter och fantiserar om vad det är hon inte skickar. Och är så nyfiken så att jag nästan har svårt att koncentrera mig.

Första gången jag fick se ett förslag till omslag kände jag inte igen mig alls. Min berättelse har jag ju i huvudet, i kroppen, i fantasin. Och den har en helt annan bild än den de skickade. Men allteftersom jag tittade, tänkte och pratade med mina döttrar och förlaget växer en annan bild fram. Den som ska stå i en butik, synas på Bokus och AdLibris. Den som ska sälja min berättelse.

Och då fick jag lov att tänka om. Justera lite. Och begripa att omslaget måste göras så att det ser attraktivt ut för den målgrupp som var tänkt att köpa min bok.

I mitt huvud är min egen bild helt klar. Den som aldrig kan bli ett omslag för den passar inte som det. Men jag bevarar den ändå.