Bokslukarveckorna

När sommaren är på väg tänker laddar jag upp med böcker i travar för att få frossa under ledigheten. Det är samma sak med julen. Men i år läser jag bara pocketböcker över julhelgerna. Det blir minst övervikt på planet då.

Från Karin på en En bokcirkel för alla kommer årets julboksfrågelista. Jag passar den vidare till Sara och Susanna. Jag hittade listan hos Ooof

1) Vilken bok önskar du dig i julklapp?

Jag vill bara önska mig Spill av Sigrid Combüchen! Jag har inte hunnit läsa den än och det känns som om jag måste få läsa den i lugn och ro. Vilket jag inte haft den här hösten alls. 

2) Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.

Jag skulle ge Angelas Ashes (Ängeln på sjunde trappsteget) av Frank McCourt till varenda en som behöver förstå att vi nog trots allt har det ganska bra och att allt går för att det måste gå och att vi faktiskt behöver varandra. Känd eller okänd person, det spelar ingen roll. 

3) Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp

Den enda bok jag ska ge bort i år är faktiskt en av Paolo Robertos kokböcker. Signerad och allt till min lillasyster som älskar hans matprogram.

4) Har du någon jultradition som du följer varje jul?

Frustrationen. Ibland lite lätt ångest. Jag gillar inte jul. Inte vinter, inte kyla, inte snö och inte jul. Det hänger ihop med en massa saker men nja, så förtjust i julen är jag inte så när den börjar närma sig brukar jag och döttrarna titta på varandra och snabbt konstatera att vi nog hellre drar till värmen än sitter hemma och tänder ljus ... 

5) vad har du alltid på ditt julbord?

När det serveras julmat hemma hos oss (vilket som sagt inte händer så väldigt ofta) är det nog väldigt traditionellt (eftersom det inte händer så ofta ...). Och aldrig utan Jansson förstås. 

6) Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1.

Ro.