Tack från hjärtat

När min mobil ringde på eftermiddagen svarade jag så där stressat. Så där stressad som jag känner mig nu. 

Kvinnan i luren förklarade snabbt att jag inte visste vem hon var. 

Så började hon prata. Och hon berättade för mig hur mycket hon tyckte om min roman och vilken känsla hon bar på efter att ha läst den, eller nej, hon sa att hon hade slukat den. 

Hon berättade, nästan utan att andas, hur mycket hon älskade min berättelse och hur hon läste så mycket och inte på länge läst något som det här. Hon beundrade mitt språk och frågade när jag skulle vara klar med en bok till och så sa hon att jag var så vacker. 

Jag var tvungen att stanna upp. Gå från skrivbordet och in till en soffa. Stänga av allt runt omkring och bara lyssna. Jag önskar att jag hade spelat in hennes samtal så att jag kunde ta upp det och lyssna när jag tvivlar på att jag kan. 

Hon hade lånat min bok på stadens bibliotek och sa att hon skulle köpa den i mellandagarna.

Men du, om du läser det här ... för det första - mitt varmaste tack för att du ringde mig idag. För att du tog dig tid att leta upp mitt telefonnummer och ringa en främmande person och med ett så varmt hjärta berätta för henne allt det du sa. Och strunta i att köpa boken i mellandagarna. Jag har redan postat min bok till dig. Och på första sidan skriver jag igen: Tack! 

Du gjorde min dag väldigt speciell. Och det behövde jag. 

Jag ska fortsätta göra som du. När jag tycker att någon gör något som jag uppskattar så ska jag ringa upp och berätta det. Det kan vända en hel dag på rätt köl igen.

Tack.