Två böcker klara på söndag

De ligger där nu. Snygga och uppladdade och färdigkontrollerade. Ska bara kolla av det allra sista innan det är dags att trycka på publicera-knappen.

Med böckerna KÖR! och MENDURÅ! har jag inte ens kontaktat något förlag. För målgruppen är det allra viktigast att på smidigt sätt kunna ladda hem boken som en pdf-fil. På det sättet går det ju faktiskt också att printa boken i flera upplagor än en (och det är ok).

Det är skolor och elevvårdsenheter på kommuner som är intresserade av mina böcker för tonåringar. Kuratorer ringer, jag pratade med en skolchef igår, förra veckan någon från en barn- och ungdomsförvaltning.  

Och nej, skolorna har inte pengar att gödsla med. En lärare berättade för mig i våras att hon har ca 1 500:- till fortbildning. Per år. I den summan ingår också den eventuella litteratur som tillkommer för fortbildning. Väldigt mycket mer för att ta in material för eleverna finns inte heller. I alla fall inte sådant som kommer "utanför" schemats grundläggande behov av material så mina böcker är dyra. Om det ska räcka till en hel klass, en ungdomsgrupp. 

Vulkan fungerar utmärkt och jag får all hjälp jag kan behöva av Vulkan nu i samband med att jag ska lägga upp böckerna. 

Smidigt.