Ett havererat äktenskap ...

... där kärleken plötsligt blir ett vapen. Där makten måste demonstreras och balansen för ett stödjande klimat försvinner helt. 

Eller vad ska jag göra? Vad ska jag prata om i 20 minuter på Bok & Bibliotek i Göteborg den 25 september? Tänk om det inte kommer någon. Så kan jag stå där själv och berätta om Lotten. Och hennes Per. 

Eller ska jag berätta om varför nästan varenda en som blir sviken på något sätt känner ett större eller mindre behov av att hämnas? Och att det är en alldeles naturlig reaktion. Och varför det är dumt att gå från tanke till handling?

Kanske ska jag prata kort om sorg. Att barns allra största rädsla inte är att föräldrarna ska dö utan att de ska skilja sig. Och att sorg har lika många ansikten som det finns människor som någon gång sörjer. 

Eller så kan jag helt enkelt prata om hur vansinnigt roligt det är att få ett manus antaget och publicerat. 

Det kan också vara ett alternativ. 

Andra förslag?

P.S. Håll koll på boken på Facebook också.