Vad jag tycker om hämnd?

En dotter tryckte upp mig mot väggen häromdagen och frågade om jag någonsin hade hämnats. Aldrig, sa jag. Och förklarade en-gång-till att boken jag skrivit är påhittad. Det är en saga. En berättelse där jag lånat sidor och karaktärer av människor jag har mött, blandat dem och gjort egna figurer. Att det är ett hopkok av hittepåberättelser om saker som aldrig har hänt. Mig. 

Så nej, jag har inte hämnats någon gång. Kanske, kanske att jag har sparkat till ett bildäck på en bil som parkerat för nära, kanske att jag har bojkottat en affär där jag kände mig orättvist och felaktigt behandlad. Om nu det kan kallas för hämnd. Men jag har aldrig gjort som Lotten gör i boken. Jag lovar. En hämnd får alltid en konsekvens. Och den kan man omöjligen förutspå. Vilket innebär att man bör låta bli att hämnas ... 

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Jag älskar dig inte av Christina Stielli