Nya mål

Jag har en jättefin förläggare. Han är spikrak i kommunikationen och jag älskar det. Jag upplever att han är ärlig och jag tycker om det. Jag orkar inte med en massa gulligull och katter kring heta gröter. 

Vi pratade nya manuset idag och då behöver jag raka rör utan het gröt. Det kändes väldigt bra. Snart åker jag till huset på Gotland och börjar gräva mot ett nytt mål. Ensam i sju dagar och nästan lika många nätter. I förlagets hus där jag gör som jag vill ... ja, alltså jag äter när jag vill, skriver så länge jag vill. Sover när jag vill. Det värsta med de där veckorna är att jag förstår att det är lätt att vänja sig vid. Men jag har ju ett heltidsjobb också. Duger inte att sitta i ett hus i Visby hela livet även om man skulle vilja. 

Jag önskar mest av allt (om jag får välja bort hälsa och välmående för mina barn och mig ...) att jag skulle kunna leva på att skriva men det är långt långt därifrån. Ljusår liksom. Även om min roman nu trycks upp i makalösa 20 000 ex tack vare en extraupplaga till bokklubbarna på 14 000 ex så blir jag inte försörja mig på det alls. Men ändå sitter jag här och bara ler. Sprattlar lite med benen och äter kladdkaka to die for och firar i allra största allmänhet. 20 000 ex är inte kattskit i välling inte.