Kickstart för att skriva sin roman

Jag är ganska tagen. 

Sitter i mitt rum på Seglarhotellet på Sandhamn och kvällens middag ska serveras kl .19. Det är jag och Veveca Sten och Barbara Voors som fått privilegiet att guida ca 65 kvinnor till att inspireras till skrivande. Det är en bunt fantastiska kvinnor och jag häpnar över varje persons historia, bakgrund och erfarenheter. Blir ödmjuk inför det jag ju vet ... alla bär på sin historia. Men privilegiet består i att jag får lov att lyssna. 

Och privilegiet består också i att jag får berätta vad jag tror kan vara en väg till att få skrivet den roman man vill klämma ur sig, den som sitter i huvudet och som bara ska ner på papper. 

Alla är här med samma dröm och tanke. Alla delar samma idé. Att skriva någonting som kanske kan bli en bok. Och det förenar det här gänget. Så till den grad att vi berättar det allra hemligaste och det mest bevarade tankarna för människor vi aldrig tidigare träffat. 

Och taket lyfter och havet ligger vidöppet och det är få förunnat att hitta vänner man inte vill släppa så här dags i livet. Bara sådär. Bara för att luften är hög och alla bär på samma sorts hemligheter.

En kvinna sa att hon beställde plats på resan utan att veta varför. Hon åker hem imorgon med tre nyfunna vänner och en konkret tanke och idé för ett manus. 

Det här är inte bara en kickstart för den som vill skriva sin första bok. Det är en kick för mig också. Tack vare hela den här bunten alldeles fantastiska kvinnor.