Det är allas vår skyldighet

Jag fick en länk på twitter och hamnade hos Majblomman. Stiftelsen som är Sveriges största barnhjälpsorganisation och som arbetar för barnen, för förbättrade levnadsvillkor för barn och för att bekämpa barnfattigdom.

De publicerar en liten bok som rymmer så mycket och titeln, En Vanlig Dag, har så många lager.

En helt vanlig dag för mig, när jag inte behöver be om pengar för att bekosta mina barns glasögon eller fotbollsshorts. En vanlig dag för en ensamstående förälder som är arbetslös med tre barn i tonåren behöver vinterjackor.

Det är min skyldighet att som vuxen, med de möjligheter jag har, göra vad jag kan för att hjälpa barn som inte har det de behöver. Det kan jag göra genom att köpa en majblomma eller fem och jag kan göra det genom att gå med mina kläder till Myrorna, alltid gå med det som kan behövas till de hjälporganisationer som finns. Man kan bära iväg en skrivare till förskolan intill, en dator som inte behövs till skolan eller böckerna som är utlästa till skolan som enligt skollagen ska ge eleverna tillgång till bibliotek. 

Missa inte alla möjligheter. Det är allas vår skyldighet en helt vanlig dag.