Bajs och 17 sidor

Jag kanske ska bli spanjorska i mitt nästa liv. Här vet man inte vad vinterdäck är. Man har heller inte så många dunjackor … jovars, när det går ner till 15 grader plus drar man nog på sig en och annan dunväst men inte mer än så. Jag har suttit i bikini och skrivit på min takterass idag. 17 modiga sidor avverkade i strålande sol och värme runt 26 grader. Man kan ha det sämre. och så har jag matat katterna med skinka och duvorna (det måste vara ringduvor, de har en svart ring runt halsen … det är ringduvor då va?) har fått Pringles cheese and onion.

Det här är deras vinter. Eller i alla fall nästan. Det blir något kallare enligt invånarna här, i januari. Men det kryper då inte ner under 14. Inte ens om natten.

Jag sitter med näsan djupt in i min laptop (som en fågel bajsade på idag men jag torkade smidigt bort skiten mellan n- och m-tangenten) och när jag tittar upp måste jag smälla till mig själv något för att ta in allt runt omkring.

Mest spännande idag var väl fågelskiten på tangentbordet. Och att jag brände näsan något. Så mycket mer händer inte. Helt i stil med vad jag önskar.

I detta nu sitter jag på en restaurang som drivs av en man från Rimini. Jag får prata italienska och äta antipasta och dricka italienska viner. Under tiden sjunger koltrastarna ovanför mitt huvud.