Barnen får jobba när jag redigerar

Jag satt i soffan och flickorna klädde granen. Jag tror alltid att jag ska få vara med och flickorna tror också att jag får vara med men det slutar med att jag får dra mig tillbaka när jag hängt upp en röd kula och de båda utbrister: - Men mamma! Så där kan du ju inte hänga den!Varpå jag drar mig tillbaka och äter choklad istället. Vilket jag inte har så mycket emot. Jag har dessutom ett manus som ska redigeras. Bara 300 sidor kvar. Idag var jag på förlaget. Diskuterade mitt manus och framtiden och idéer och planer. Alla var där, de är världens finaste förlag, tror jag. Och kaffet är väldigt gott. . Faktum är att jag bara får igen. När mina barn var små fick de inte klä granen. Eller jo. De fick klä den först, och hänga upp alla fantastiska saker de tillverkat på förskolan. Sedan var det min tur att klä den och jag började alltid med att plocka bort deras alster. Till i år hade jag köpt två glittrigt röda vackra cupcakes att ha i granen. Vi köper alltid en ny sak varje år. Men icke att bakverken kom i granen: - Mamma, skärp dig. Det ska vara en klassisk gran! Jag har fostrat mina barn väl. Åtta stora julgranskulor i rött för 16,75 från Tempo som sedan bytte namn till Åhléns.Nixon i julfluga.Så blev den klar. Jag har förhandlat mig fram till att de klär av den om jag bara bär ut den sedan. Rättvis deal.