Pussa inte mig hur som helst

Jag uppfattas som en person som har lätt för att få kontakt med människor och en social person som finner mig tillrätta i de flesta, i stort sett alla, sammanhang på något sätt. Jag har alltid haft lätt för att kramas och vara översvallande vänlig och snabbt finna gemensamma intressen för ett samtal.

Så jag borde inte ha svårt för pussar. Och inte för kramar heller.

Men det har jag.

Jag inser att jag har svårare och svårare för människor som kastar sig över mig med pussar och kramar. Både på gatan, hemma hos folk och på nätet.

När någon jag träffar första gången vill kramas drar jag mig tillbaka, försöker att implementera den sydeuropeiska kulturen med kindpussar i luften istället (man pussar aldrig på huden, bara i luften) men hinner sällan innan jag slukats av en varm famn jag aldrig tidigare befunnit mig i.

Skillnad är om vi har en relation. Om vi, i ett samtal, kommit så nära varandra som en kram rimligen kan göra. Då har vi etablerat någonting som man kan bygga vidare på med en kram men för mig börjar det aldrig i den andra änden. För många gör det det och jag försöker förstå.

På nätet kan det vara än fler kramar. Och många pussar. Det slängpussas i tweets så att det står härliga till. Och jag duckar.

Jag försöker förstå också varför jag reagerar så här för det är verkligen en instinkt, en omedveten rörelse som gör att jag tar ett steg tillbaka eller duckar för pussar och jag kan bara komma fram till att jag värderar orden på ett annat sätt och att jag föredrar dem och handlingarna i ett, för mig, ärligt sammanhang. Och ärligt blir det med en puss om vi har en relation, en sådan relation att vi kan pussa på varandra. På riktigt. Och i ärlighetens namn har jag pussrelationer med max tjugotalet människor i mitt liv. Kramrelationer har jag med många många fler och då kramar jag hårt och länge och kramen blir en förlängning på vår relation, en fördjupning och en bekräftelse på att vi betyder mycket för varandra.

Jag vill hoppas att jag inte är överkänslig när jag blir irriterad på främmande människor som skickar pussar till mig men jag är nog det men det beror på att jag värderar orden på ett annat sätt och jag önskar faktiskt att jag ibland inte gjorde det.

Du får inte komma för nära mig med ord, som för mig är så värdeladdade. I alla fall inte om vi inte känner varandra tillräckligt mycket för att dekorera vår vänskap med slängkyssar, kramar, pussar och andra kärleksyttringar.