Lycka är en författarkväll

Vilken rolig kväll! Bryggarsalen i Stockholm och ca 80 personer och Mari Jungstedt, Mats Strandberg, Moa Herngren, Lina Forss (läs hennes nya snygga blogg!) och jag på scenen tillsammans med proffsiga Ehwa Lindström som intervjuade och pratade. En timme försvann så snabbt! Vi pratade om hur man börjar, hur man skriver, varför Mari skriver lugnt och fint i 4 månader och hysteriskt i 2 månader, varför Mats valde att skriva om häxor i sin nästa bok och varför vänner och bekanta kan bli sura om det inte får vara med i en berättelse.

Under halvtimmen därefter dracks det vin och smaskades på små snittar och folk vandrade runt bland borden där man kunde köpa våra böcker och jag fick hjälp av min klippa till dotter som roddade med det mesta tillsammans med fantastiska människor som kommit in för att hjälpa till. Så blev det svårt att få ner alla gäster och minglare från entresolen i Bryggarsalen när vi skulle fortsätta. Det var ju så trevligt!

Mari, Mats och Moa. Bilden har jag lånat från Mats!

I soffan slog sig Calle Marthin och Katarina Ehnmark Lundqvist från Wahlström & Widstrand ner och grillades om hur de egentligen gör med alla manus som kommer in och hur man ska få förlaget att läsa just ens eget manus innan alla andras ... och avslutningsvis fina, roliga, kloka Anna Schultze från Skrivarakademin som faktiskt avslöjade, på blott 20 minuter, hur man skriver en roman.

Jamen wow.

Jag har fått mail idag från deltagare som ber om att jag ska göra om det. Folk kom fram efteråt igår och sa att de fått mod att ta tag i det där manuset, att de fått inspiration och någon sa att hon struntade i bussen och istället promenerade hem och resonerade med sig själv om hur hennes manus skulle utvecklas.

Mer än skitkul kan man säga. Jag kunde inte sova för att jag var så flipprig och glad. En skrivarkväll och en författarkväll där man fick prata om just det som alla intresserade sig för: skrivandet, litteraturen och skapandet.

Det finns ju inget val. Det måste ju bli mer i den här serien. På torsdag tar jag nästa steg. Det viktigaste är att få ihop ett gäng författare som fungerar så bra ihop, som kompletterar varandra så bra som de gjorde igår.

Tänka tänka tänka.

Tack tack tack alla!  

 

Fina Titti har lagt upp en bild till i sin blogg. Bilder, fotografering ... det var det jag glömde. Kom jag på när jag skulle sova igår kväll. Även Joanna har lagt upp en bild.