Långt ner i halsen

(Det går inte att komma undan den rubriken.)

Jag svalde, snabbt för att jag var jättetrött, mitt penicillin igår kväll och så gick jag och la mig. Kände när ögonen blev så där tunga och kudden veckade sig så perfekt mot kinden att tablettskrället inte sjunkit ända ner och så tänkte jag att ja ja … det löser sig. Bokstavligt talat. Tabletten löser upp sig och så rinner alla verksamma ämnen ner i magen och tas upp av kroppen.

Kl 00.00 vaknade jag av en brännande smärta i halsen och bröstet. JUST där tabletten fastnade. Jag hoppade upp och ner.

Strax efter 01 försökte jag få upp tabletten, handgripligen.

Runt 03.53 hinkade jag i mig 1 liter mjölk och åt en smörgås samtidigt som jag hoppade igen.

Imorse ringde jag sjukvårdsupplysningen som försäkrar mig om att tabletten måste vara upplöst vid det här laget men jag känner tydligt klumpen som nu möjligen består av rester av tablett och därtill frätskador på matstrupen (som man visst kan få av att göra på det här sättet …) och det gör bara lite mindre ont.

Jag är över 40 år. Jag borde veta bättre.