Jag är en kalenderflicka

Kan aldrig bestämma mig. Köper, mycket genomtänkt, en kalender när det nya året är ett par månader framåt i tiden. Öppnar, bläddrar, känner, skriver. 

Så kommer nya året och min nya kalender känns inte rätt, vi klickar inte. Det var aldrig någon förälskelse, den ligger inte rätt i handen och inte heller i handväskan. 

Ut och mycket genomtänkt leta efter den rätta kalendern som plötsligt ligger där. Vi ser på varandra och jag undrar om vi kan komma överens ett helt år. Är du tillräckligt mjuk, lagom hård, lätt att vika upp och vika ihop, är raderna rätt balanserade över de vita arken? 

 

Gissa vinnaren.

Det brukar inte bli mer än två. Jag brukar hitta rätt andra gången men inte i år. I år köpte jag först en som tedde sig så perfekt, rätt på alla kanter och fronter. Ända tills det blev massor att göra som skulle få plats i alltför smala kolumner och jag som har bildminne måste ha torsdagen på höger sida om spiralen (ja, spiral är ett måste för att få den rätt utvikningen). I min nya fina kalender låg torsdagen på vänster sida vilket gjorde att jag, när jag fick frågan om jag kunde boka in ett möte den veckan på tisdagen, såg uppslaget framför mig och så blev det jättefel för torsdag var egentligen fredag och jag blev veckovill. 

Den andra kalendern jag köpte, vis av erfarenhet, hade kolumner som låg rätt men ack vad den vek sig fel. Och dryga centimetern bredare över magen än vad jag vill ha i handen. 

Idag har jag köpt den jag ska leva med i knappa året. Det får bli du och jag nu. Du har tillräckligt breda kolumner, viker upp dig rätt, spiralen är inte för bred, torsdagen ligger till höger och färgen är vacker och passar mig. 

Skärp dig nu. Jag har inte råd med fler äventyr. 

(Och nej, jag kan inte ha kalender i dator och på min iPhone. Jag måste måste få skriva, rita, kladda, stryka över, sudda, rama in, bläddra.)