Hälsningar efter en föreläsning

Jag föreläste för ett stort gäng föräldrar för ett tag sedan. En helt underbar grupp. Kommunen jag var i var så förutseende och kloka så att man bjöd in föräldrarna till ett uppföljningsmöte. Jag pratade om hur man kan hantera sina tonåringar för att själv orka när det är jobbigt och inte minst för att underlätta för barnen. Och så får jag det här mailet:

De uttryckte verkligen att föreläsningen var uppskattad och flera hade gått hem och ”prövat ”. En mamma berättade om sin tonåringen som hade provat att gå in i mörkret på toaletten och gjort sin segergest, men flickan hade tyckt det var otäckt att var i mörkret, så hon tände lampan. Då hade mamman bekräftat henne positivt och sagt att ”då är du ju jättebra som direkt kan titta dej själv i ögonen och säga att du bra och värdefull”. Mamman nästan grät då hon berättade detta, för det blev så starkt för henne. HÄRLIGT!

Så ditt budskap har verkligen landat hos många !

Det är sånt som gör att jag vill göra det här hela tiden för alltid. Det är så enkelt men det är så svårt och vi som är tonårsföräldrar (ja, jag är snart klar ...) måste träffas ibland eftersom vi har precis samma problem och samma saker som vi oroar oss för. Då behöver man prata. 

Jag har en öppen föreläsning om just hur man hanterar tonårsperioden. I Stockholm den 5 november. Läs mer här och anmäl dig!