Blåst på 40 000:-

Polisen sa det när jag ringde bedrägeriroteln: "Det är bara otur, ingenting du kunde ha gjort annorlunda."

Den 10 oktober användes någon eller några alla mina uppgifter på mitt företagskort för att köpa biljetter på Ticnet för ett antal tiotusen kronor. Jag upptäckte det först i måndags. Det var inte banken som upptäckte, inte Ticnet. Det hade varit ganska okej om något larm hade gått hos dem men det gjorde det inte varför de små idioterna kunde plocka ut pengar från mitt företags konto. Och förmodligen gapskrattade de när de sedan sålde inköpta biljetter vidare på svarta marknaden. 

Lite matt är jag. Mitt kort har blivit kapat och jag vet inte hur. Eftersom transaktionerna på det kortet är få är det å andra sidan lätt att se vad jag har gjort innan. Det sista jag gjorde innan man använde sig av mina uppgifter var att dra kortet i en taxi (Taxi 020 i Stockholm). Jag sa det till polisen, chefen på bedrägeriroteln, han smackade lätt och sa jaha men då så. 

Jag frågade VADDÅ? Jo, jag kanske höjde rösten lite. 

Det är ju små smarta dosor där man stoppar in sitt kort och i baksätet knappar in sin pin-kod. 

"Fick du dosan och stoppade in kortet själv eller bad chauffören om att få kortet och så gjorde han allt där framme?"

Jo, så var det ju. 

Kanske det inte var taxichauffören på Taxi 020, kanske det var Coop eller mitt stamfik i samma hus men näe, där hade jag kortet under uppsikt hela tiden. Kanske det var någon på SJ som jag uppgav alla kortuppgifter till när jag var tvungen att boka tåg via telefon. Men det vill jag ju inte tro. Jag vill ju inte tro att någon i hela världen ska sno mina kortuppgifter. 

Ticnet har varit fantstiska. De har gett mig (och jag har lämnat allt vidare till polisen) inköpstider, kontonamn, e-postadresser till de köp som gjorts med mitt kort. 

40 000:- är inte kaffepengar för mitt företag. Nu sitter leverantörer och väntar på sina pengar och Swedbank (som inte larmade ett enda dugg) behöver fem (!) arbetsdagar på sig för att avgöra om jag ska få tillfällig ersättning till dess att polisutredningen är klar. 

Jag? Jag sitter i en liten knipa. Tack er förbannade puckon. Må ni brinna på en mörk plats.