Mår du bättre av att vara negativ?

Jag brukar rita upp en liten mall på mina föreläsningar om förhållningssätt. Om varför vi väljer att se allt så negativt mycket mycket hellre än att se det ... på något annat sätt. 

Mallen består av några ringar och pilar och ställer frågan på sin spets: "Är du glad?"

Ingen behöver vara raketforskare för att begripa att glada människor jobbar bättre, älskar mer, njuter längre, skrattar oftare och gör du allt det där bidrar det förmodligen till att du lever längre samtidigt som du har roligt. 

Idag kom man på att man under en timme i en himla stor radiokanal skulle prata om vilka ljud vi tyckte mest illa om. "Ring in och klaga!"

Jag lyssnade i sju minuter och kände rätt snabbt hur jag påverkades mentalt.

När jag pratar om det här på mina föreläsningar, om att vi måste ha roligare på jobbet, om varför vi måste skrota AW´n, om varför vi behöver skratta mer kommer flera fram efteråt och frågar sig varför de inte tänkt på det tidigare. Det är ju så självklart. 

Du behöver skratta ordentligt tre gånger per dag tycker jag. Fundera sedan på om du har väldigt väldigt mycket viktiga saker att klaga på och om du mår bättre av att klaga eller skratta.