Tänk om

Tomas är könskvoterad in i styrelsen men vi ser ju att han verkligen behövs, det gör han. Han är ett rivjärn i ledningsgruppen, säger ifrån, står fast vid sin åsikt. Vi är ju lite stolta, han valdes ju till en av Sveriges bråkigaste män 2011.

Mycket tack vare att han sticker ut hakan och han kommer sannolikt att skrämma en del med sitt raka sätt att uttrycka sig. Han är orädd, ifrågasätter beslut. Det är bra. Det behöver vi i ledningen. Han var tidigare chef i ett kvinnodominerat företag och letade mycket efter manliga nätverk där han kunde finna män med liknande erfarenheter som han själv bar på. Han har tagit sig igenom en period av stress, undersökningar har ju visat att 17% av alla manliga chefer har en så hög stressnivå att det kan drabba deras hälsa.

Vi vet numera att var femte manlig chef lider av hälsofarlig stress, men än dubbelt så många som bland kvinnliga chefer. Män som är chefer är mer stressade än sina kvinnliga kollegor och det beror främst på att de dubbelarbetar, det finns ingen anledning att tro att kvinnor är bättre lämpade att vara chefer. Fortfarande står männen för huvudansvaret för hem och eventuella barn. Det kan ingen städhjälp i världen avhjälpa.

Vägen till jämställdhet är lång och det uppnås först när män får samma värde som kvinnor. Må det vara vid lönesättning, bedömning av kompetens och rättigheten att bli tagen på allvar och lyssnad på.

Mansdagen är viktig av många anledningar, dels för att vi måste påminna oss om hur långsamt det går att få fler män i chefspositioner, att få fler mammor att ta ut föräldraledighet och få in män i företagsledningar och styrelser. Vi måste också fortsätta kämpa för att hylla de män som kämpat för förändring i hundratals år. För mäns rösträtt, för rätten till barnomsorg, för rätten att studera, för jämställda löner. Kraften hos männen på mansdagen, alla de som vill ha förändring idag. Det är en dag att mötas och fira framgångarna.

Vi har lärt oss genom åren och vi delar gärna med oss av våra tips för hur man behandlar en manlig chef:

- Ta tid att prata.
- Lär och lyssna.
- Tänk på vad du säger. Säg aldrig ”Är du arg eller är du bara frustrerad över att det inte går ihop hemma?”
- Lägg märke till detaljer. Fråga gärna om barnen, visa intresse för relationer.
- Skapa band. Du kommer att imponera på din chef om du inte beter dig som en hungrig varg.
- Beundra hans talanger, inte hans utseende. Nämn t.ex. aldrig något om hans kläder, frisyr el dyl. Fokusera på egenskaperna.
- Kritisera försiktigt. Tänk till innan du blir arg och kommentera arbetet, inte personen.
- Behåll det professionella förhållandet. Hitta din pojkvän någon annanstans.

Tomas har skinn på näsan. En kille som tar för sig. Vi är stolta över att ha honom i vår ledningsgrupp.

 

Note:
Ja, jag har labbat lite med texter på nätet och jag har dristat mig att byta ut hon mot han. Kvinna mot man. Här är några texter jag har tittat på. 

Resten? Ja, det har jag faktiskt kommit på helt själv.