Bästa Centralskolan i Norberg

Jag fick vara på Centralskolan i Norberg idag. Sjukt fina ungdomar och underbara lärare som tog hand om mig. 

På Centralskolan i Norberg jobbar man med kamratstödjare. Och inte lättvindigt. Inte alls. Man utbildar och stärker de som ska kolla av läget i skolan på dagarna, de som ska kunna bemöta sina kompisar om de drar åt fel håll, de som ska finnas till för de som behöver någon att prata med. 

Jag blev på riktigt imponerad och jag tänkta att om alla skolor i Sverige jobbade så aktivt och intensivt med kamratstödjare så skulle det nog inte finnas mobbning eller trakasserier någonstans. Det är individerna som räknas, de som går runt och står för något som är bra, de som lärt sig hantera situationer, de som verkligen vill hjälpa andra och se till så att alla kan ha respekt och överseende med varandra och varandras olikheter ... det är vad som gjuter olja på trakasseriernas vågor. Det är vi, var och en, som gör skillnad. 

Det här är Centralskolans kamratstödjare och jag har fått förmånen att träffa dem igen. I augusti. På en gård någonstans där vägen tar slut. Jag ser fram emot det väldigt mycket.