Men GUD så gullig han är!

Och när jag hör det där, eller när Nixon blir smygfotograferad i tunnelbanan (vilket händer flera gånger per vecka), då drar jag mig undan. Drar in Nixon mellan benen och under sätet. 

Alltså. Det kom fram en kille till mig en gång och frågade: "Var köper man såna där?" Och så pekade han på min söta Nixon som charmar varenda en. Ovetande. Han bryr sig inte ett smack. 

Jag svarade inte på frågan utan frågade istället hur gammal han var. Killen. Han var 18. Jomen tjena, sa jag. Tänk på att du i så fall ska ha hunden tills du blir 30. 

Aha. 

Sa han. 

Eller hur. 

Sa jag. 

I veckan har jag mött två personer som har varsin mops. Den ena mopsen är 7 månader, den andra 8 månader gammal. Båda två (!) mumlar något om att det börjar bli lite tröttsamt och man kanske inte var beredd på allt jobb och oj oj oj så mycket det blev och man har ju ett liv också. Liksom. 

Det är då jag måste tänka på hur gammal jag är och hur mycket jag har lärt mig genom åren. Som typ att andas normalt och inte strypa folk. 

Vad är det som gör att folk inte begriper att en hund som man köper lever i ca 10 år? Och att det inte är en förbrukningsvara, som man kan slänga runt och lägga ut på Blocket när den kissar inomhus eller skäller fastän man inte tycker det är så kul?! Vad är det med människor som, när hunden är 7 månader och de således har haft den i ca dryga 4 månader, "plötsligt" fattar att den ska ut och gå för att kunna göra sina behov, att den behöver vaktas och tas om hand? Vad var det man missade vid köpet? Eller är det någon himla tamagotchigeneration som köper hund. Som tror att man kan lägga bort manicken och så slutar den till slut att låta?

Jag har ingen som helst respekt för människor som köper hund och efter några månader (år) kommer på att den blev för jobbig och därmed måste bort. 

Ta en titt på hundstallet och hundhjälpen och djurhem ... det finns ett antal hundar som ... folk har tröttnat på. Bra där. Mycket intelligent. 

innan du köper en hund, räkna på fingrarna. Det är inte svårt. En hund lever ca 10 år, ge och ta ett par år. En hund behöver omtanke, omvårdnad och kärlek och ett gott ledarskap. 

Och innan du köper hund. Gör en bra grej, kolla på alla sajter med hundar som behöver ett nytt hem för att familjer tröttnat. Istället för att köpa en valp. 

Och köp inte en hund om du inte kan räkna ut hur länge den kommer att behöva dig.