Det kom ett mail om min roman

Jag möttes av ett mail från en man när jag öppnade min dator imorse och eftersom jag ofta lägger ut berömmande mail jag får om min roman så är det dags att lägga ut ett som inte är så fullt av beröm. I alla fall inte fullt av den vanliga sortens beröm men mailet jag fick var nog till sitt innehåll en av de finaste komplimanger jag fått för mitt skrivande. Mannen som skrev har läst boken. Men ack så berörd han blev. Så till den grad att han satte sig ner och skrev det här. 

Hej, jag köpte din bok för att ha nåt att läsa på min resa till Florida för att hälsa på min syster som bor där. Då jag har haft äktenskapliga problem så ville jag få lite nya infallsvinklar. Men vad jag blev besviken. Jag måste säga att jag tvingade mig verkligen att läsa hela boken. Efter en tredjadel så var det bara upprepningar. Sen att denna kvinna så totalt saknar insikt i hur livet kan vara är nästan knäppt. Att kärleken tar slut och man blir lämnad händer ibland och sättet hon i boken tar det är nästan absurt. Hon förstör ju för en framtida relation med sina barns far som är så viktig även om man inte är ihop längre. Sen att hon gör sönder saker och ser till att han förlorar sitt jobb verkar väl magstarkt. Det är väl inte balancerat. Att förstöra för barnens far. Det är ett ältande i hennes olycka att hon blev lämnad och kan inte sluta älska honom trots allt. Ena stunden är hon nedbruten för att sen vara rationell och fixa en massa saker? Kan det vara en normal skildring av en skilsmässa? Snarare känns det som att hon är psykotisk. Sen på sista sidorna kommer han tillbaka, eller? Blir dom ihop igen? Hur skulle hon kunna göra det? 

Jag får inte ihop det så det skulle bara vara intressant att få höra hur du tänkte när du skrev denna bok? 

Jag svarade förstås. Tackade för att han tog sig tiden, berättade hur glad jag blev över att han berördes så. Skrev att det är en påhittad historia med påhittade karaktärer. Och så skrev jag att han skulle skänka boken till Myrorna när han kom hem. Det brukar jag göra med böcker som jag har läst.