En särskild resa

Mannen som kör min taxi till församlingshemmet där jag ska föreläsa berättar plötsligt om sina barn. De två äldsta, som läser på universitet. Jag hör hur stolt han är. Och så berättar han om den yngsta, han som använder droger, som han inte vet så mycket om. Annat än att han saknar honom så att han inte kan sova. Han lägger all smärta i mitt knä och kanske det lättar för honom, när han kan berätta så mycket och fråga mig vad han har gjort för fel och jag får säga att det inte ligger där. Att det inte är hans fel.

Möts av omtänksam personal i kyrkan. Ska ladda för min föreläsning så jag lägger samtalet hos dem och en av dem säger att jag ska ge chauffören hennes kort. Han kan komma till henne. Hon kan lyssna.

Natten tillbringar jag på ett B&B med får runt omkring. Somnar till bräkande och tänker att det är svårt ibland. Att vara förälder.