Oroar du dig? Hjälper det?

Oftast tror vi att vi genom att oroa oss tar ansvar för det som ligger framför oss men vanligtvis rinner vår energi ut genom fingrarna eftersom vi i 9 fall av 10 oroar oss för någonting som vi redan har bestämt eller vet att vi inte kan påverka. 

Oro var viktigt för mig, är till delar fortfarande men sedan flera år tillbaka har jag bestämt mig för att styra över oron och inte låta den styra mig. Den höll ju på att äta upp mig! 

Idag oroar jag mig 10 minuter / dag. Jag gör det på morgonen innan jag kliver upp och jag måste oroa mig i 10 minuter, inte slarva och bara oroa mig i 8 minuter. Om jag när det är 2 minuter kvar inte har något att oroa mig för så får jag hitta någonting att oroa mig för. Sånt finns alltid och har man ingenting själv att komma med så kan man oroa sig för att det ska börja brinna, läcka, att världen ska gå under eller att det är dagen då jag ska bli dödssjuk.  

Skärmavbild 2013-08-21 kl. 09.51.50.png
  • 90% av allt vi oroar oss för inträffar aldrig.
  • Vi oroar oss eftersom vi på förhand har bestämt att vi inte kan påverka det som ligger framför.
  • Vi tappar fokus, förlorar energi, blir nedstämda och missar möjligheten att påverka.
  • Det hjälper inte ett dugg att oroa sig. Det löser inte problemet och det blir inte enklare någonstans.  

Avsätt en stund för oro varje dag. Samla all oro på en plats och oroa dig så det ryker. Jag lovar att 10 minuter är lagom för jag vet att ingen av oss kommer att på vår dödsbädd ligga och säga att det var en faslig tur att vi oroade oss så mycket i livet.