Vill du vara glad?

Det finns massor att träna på som gör oss glada, som lyfter tankarna och som gör att vi får lite energi. En sak som gör oss gladare är när vi lär oss någonting nytt. Hjärnan vill ha utveckling! Den vill bli bättre, den vill utforska, den mår bra av att lära sig någonting nytt. Och det är inte nödvändigtvis "skol-nytt" som den går igång på, det är sådana där andra saker, vardagsmaten vi snubblar över på veckorna.

Den här veckan har jag lärt mig att Jokkmokks kommun är lika stor som halva Schweiz i yta och att det i Jokkmokks kommun bor ca 5 000 personer och 30 000 renar. (I Schweiz bor det drygt 7 miljoner människor och väldigt få renar. Har jag hört.)

Jag har lärt mig att man inte behöver gå och prova ut en bettskena hos tandläkaren eftersom det finns lite smartare lösningar och material som man fixar till hemma på egen hand.

Och jag har lärt mig hur man i Kanada lastar av timmer från ett stort fartyg. Se på filmen här, rätt häftigt.

Min bok, Vill du vara glad? kommer den 24 april!