Hela serien av mina Må bra på jobbet-böcker finns att beställa på Bokus eller Adlibris.

GREPPA FÖRÄNDRING

Visste du att 20-30% av medarbetarna på en arbetsplats vanligtvis är mycket positiva till förändringar samtidigt som 20-30% är helt emot förändring och 50-70% är skeptiska? I en förändringsprocess behöver vi ta hänsyn till människors beteenden, skepsis och rädsla för att lyckas och vi behöver förstå hur vi ska leda och hur vi ska följa. Vi behöver sätta oss in i kroppens mentala reaktioner och med hjälp av ett neurologiskt forskningsperspektiv se vilka vägar vi kan ta för att en förändringsprocess ska bli smidig för alla involverade.  

Förändring är konstant. Förändring är vägen till att utvecklas och växa som människa. I denna bok delar jag med mig av metoder och processer för att hantera alla naturliga och självklara hinder vi kan uppleva i en förändring. Det finns mängder av nycklar för att hantera vårt motstånd till nya arbetsrutiner, en omorganisation, en flytt eller ett nytt affärssystem. Förändring är fantastiskt när vi slipper känna oss utsatta, osäkra och oroliga och istället kan fokusera på utveckling och en spännande framtid. 

Christina Stielli är författare, entreprenör och en av landets mest anlitade talare. Chefer och arbetsgrupper använder hennes föreläsningar och teorier för att skapa de allra bästa förutsättningarna för arbetsglädje, engagemang, stresshantering och ett glimrande samarbetsklimat, inte minst i förändringsprocesser. 

Hemsida Greppa Forandring.jpg

SKAPA ARBETSGLÄDJE

Hemsida Skapa Arbestglädje.jpg

Det viktigaste på en arbetsplats är medarbetarna. Mår inte medarbetarna bra så mår inte verksamheten bra. Med arbetsglädje på jobbet tar vi ansvar för att vi är varandras arbetsmiljö. När vi trivs på jobbet kan vi ha roligt och då löser vi problem enklare och är mer kreativa. Vi klarar motgångar bättre och får mer energi och inte minst, vi skapar snabbare kontakt med vår omgivning och är mer attraktiva för de vi har omkring oss.

Varje tanke vi tänker sätter spår, en tanke blir lätt en vana och en vana blir lätt ett beteende. Vi blir bra på det vi tränar på och genom träning kan vi skapa det arbetsklimat vi vill ha. I den här boken finns träningsprogram för att bli en del av en härlig och produktiv arbetsmiljö på jobbet även om
dagarna ibland kan kännas grå och jobbet tungt.

Beställ på Bokus eller direkt genom min egen shop.

 


JAG VILL VARA GLAD!

Hemsida Jag vill vara glad!.jpg

Efter att ha tappat fotfästet i livet fick jag omvärdera allt. Jag bestämde mig för att aldrig må så dåligt igen, att aldrig mer lägga ansvaret för min egen chans att vara glad i någon annans händer eller på yttre omständigheter. Frågan var om jag kunde lära mig att vara glad, nästan oavsett? Kunde jag hitta vägar för att höja min egen nivå av lycka, harmoni, balans och glädje mitt i en vanlig vardag? Den här boken innehåller allt det livsviktiga jag lärde mig när jag förstod hur jag själv kunde ta ansvar för att vara glad! 

Jag vill vara glad är en bok för dig som vill skratta mer, bli av med problem, oro och sådant som irriterar och stör. En bok för dig som vill vara glad alla dagar på året och inte bara 85 dagar, när det är helg och semester. Det här är en bok som är full av tips, övningar och modeller för hur du kan träna på att behålla glädjen samtidigt som du bygger en krockkudde för livets krumbukter. En bok om hur du kan känna dig lyckligare genom att träna hjärnan för att må mycket bättre! 

Boken tar upp vårt eget ansvar för vår arbetsmiljö och arbetsglädje, vårt medarbetarskap, på vilket sätt vi kan skapa en bra arbetsdag, hur vi gör oss av med problem och oro, minskar stress och blir mer kreativa. Kort sagt - en bok som tar upp frågan om vem jag vill vara. Vill jag vara den som lyser upp rummet när jag kommer eller den som lyser upp rummet när jag går? Valet är mitt. 

Beställ på Bokus eller direkt genom min egen shop.


JAG ÄLSKAR DIG INTE

Omslag CS Jag älskar dig inte.jpg

Boken handlar om Lotten och Per och deras äktenskap som faller samman. Eller mest kanske det handlar om Lotten, för det är hon som är huvudperson. Hon, och de två små döttrarna som försöker förhålla sig till att solen i deras liv har lämnat dem. För det är alldeles tydligt att allting kretsar kring pappa.

Och en dag kommer han hem och säger att han inte vill bo där längre. Att han inte älskar Lotten längre.

Lotten faller. Hårt faller hon. Jag har läst många böcker i genren, men jag har nog aldrig läst om någon som faller så hårt som Lotten gör. Ordet avgrundsdjupt kommer för mig, Lotten är i en avgrund och jag förstår ju att det är klart att hon kommer ta sig upp, den här boken kan givetvis inte sluta på något annat sätt, men jag tvivlar. Mer än en gång tvivlar jag.

Mer än en gång vill jag ruska tag i henne, mer än en gång vill jag slå den självupptagne arrogante skitstöveln Per på käften, riktigt jävla hårt så att han vaknar upp och inser vad han gör mot sina barn allra mest. För självklart kan man inte rå för när kärleken tar slut, det kan ingen någonsin göra. Men det man kan rå över, det är hur man behandlar varandra.

Jag älskar dig inte blev en av 2010 års stora succéer.

Ovan text av Bokhora.se, Johanna Ögren.  Boken kan beställas på Bokus eller AdLibris


omslag klart.jpg

ALLT FÖR DIN SKULL

Karoline är noga med att be till Gud innan hon somnar. Hon ber att han aldrig ska ta sin hand ifrån henne, att han ska förlåta henne för allt så att hon inte är en syndare. Hon är noga med att be rätt. Hon försöker göra allt rätt, precis som mamma och Gud vill. Det är lätt när man är liten och söt, men när Karolines kropp växer och känslorna pirrar tvingar mamma henne att skyla sig. Karoline förstår att hon är ful, vet att hon inte duger och hatar kroppen som växer. Hon jagar sin älskade mammas bekräftelse och lyssnar efter en Gud som tystnat. 

Men närmare än hon kan ana finns någon som tycker att hon är fulländad. Församlingens pastor, hennes morbror Aron, försäkrar henne att Gud lyssnar och att hon är vacker som en ängel. Aron är den enda som ser henne, som tar i henne med mjuka händer och säger att hon är vacker och Karoline lyssnar men frågan är när det går för långt. Är det när Magdalena blir svårt sjuk eller är det när Karoline åker med sin morbror till kyrkans läger?

Allt för din skull är en berättelse om längtan efter bekräftelse, kärlekens mysterium och vad vänner egentligen står för i våra liv. En bok om att vara en vilsen vuxen och om barn som bara väntar på att få modet att bryta sig loss.

Boken kan beställas på Bokus eller AdLibris 


 

Tonårsböcker

Tonårsböcker.png
 

MENDURÅ!

Det finns mängder med böcker för föräldrar om hur man kan hantera sin tonåring men bara den här boken för tonåringar om hur man kan hantera sina föräldrar under tonårsperioden. Föräldrar kan ju också vara lite svåra att förstå sig på ibland. 

Boken är tyvärr slutsåld.

KÖR!

En bok om hur man tar reda på vad man vill med sitt liv, hur man sätter upp mål och värderar dem. En bok för tonåringar som vill ta första steget för att komma dit man vill i livet. 

Boken är tyvärr slutsåld.

ORKA!

Om självkänsla och självförtroende för barn och unga som vill träna lite för att bli ännu bättre och som föredrar lättlästa och lite tunnare böcker.

Beställ och läs mer om boken här.


Medförfattare

 
Medförfattare.jpg
 

DU SÄLJER!

I Mias bok, Du säljer, har Christina skrivit om hur du kan synas i de sociala medierna. 

LIVET 40+

Som en av flera kvinnor skrev Christina ett kapitel i boken Livet 40+.

SOCIALA MEDIER

Sociala medier av Paul Ronge kom ut 2009. Christina intervjuas och berättar om hur hennes blogg hjälpte henne vidare i livet en gång.